Novice

KNJIGA NA DOM

Aktualne novice Slider

Bi radi brali, pa ne morete priti v knjižnico?
Ste za to, da knjižnico pripeljemo v vaš dom?

Če vam ali vašim bližnjim obisk knjižnice zaradi nemobilnosti predstavlja težavo, vam na območju občine Brežice nudimo brezplačno storitev KNJIGA NA DOM, ki je plod sodelovanja Zavoda Sopotniki, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Knjižnice Brežice. 

Brezplačna dostava knjižničnega gradiva je namenjena nemobilnim občanom občine Brežice, ki so stari nad 65 let. Dostavo gradiva vsak petek med 13. in 15. uro izvaja Zavod Sopotniki. Knjige je potrebno predhodno naročiti v Knjižnici Brežice, kjer vam bomo z veseljem pomagali in svetovali pri izbiri.

Nudimo vam bogat izbor:

  • kriminalnih, zgodovinskih, ljubezenskih, humorističnih, pustolovskih in drugih romanov;
  • sodobnih in preteklih povesti ter črtic;
  • življenjepisov in spominov;
  • poezije;
  • strokovne literature z vseh področij;
  • glasbenih zgoščenk ter
  • filmov na DVD-jih.


Članstvo v knjižnici

Pogoj uporabe storitve Knjiga na dom je članstvo v Knjižnici Brežice. Priporočamo, da nas ob vpisu obiščete v naših prostorih. Razkazali vam bomo knjižnico, se z vami pogovorili o vaših bralnih navadah/željah in o poteku dostave gradiva v prihodnosti. Za brezplačen prevoz bo poskrbel Zavod Sopotniki. V primeru, da prvi obisk v knjižnici z vaše strani ni možen, nas pokličite in dogovorili se bomo za drugačen način vpisa.


Naročilo knjig

Naročila za knjižnično gradivo lahko oddate do vključno četrtka do 15. ure, da jih lahko pravočasno pripravimo za petkovo dostavo. Gradivo lahko naročite:

Prosimo vas, da ob klicu ali v sporočilu navedete svoje osebne podatke: ime in priimek, telefonsko številko in številko članske izkaznice. Povejte nam tudi, katere knjige vam pripravimo in ali imate še kakšne posebne želje glede naročenega gradiva.

Rok izposoje je 28 dni. Po izteku roka vrnitve je potrebno knjižnično gradivo podaljšati. O datumu vračila se dogovorite v knjižnici, za vračilo knjižničnega gradiva bo poskrbel Zavod Sopotniki.

Naj bo knjiga vaš sopotnik skozi življenje.


Člani Knjižnice Brežice lahko gradivo brezplačno naročite/rezervirate in ga prevzamete v paketniku, ki se nahaja ob vstopu v osrednjo knjižnico.

Več