Novice

2. vseslovenska akcija Zapišimo spomine

Ste že slišali zanjo? V Knjižnici Brežice se ji z veseljem pridružujemo že drugo leto.

Od 15. do vključno 29. marca 2023 in v odpiralnem času knjižnice lahko v njej sodelujete tudi vi – mlajši in starejši. Spomini in zgodbe bodo objavljeni ter na voljo za ogled v aplikaciji Zapisi spomina.

Obuditi želimo medgeneracijske pogovore in vezi, ustvariti prostor za trenutke, ko se znanje prenaša iz generacije na generacijo, in spomniti, da nam lahko zgodbe iz preteklosti služijo kot zgled, opozorilo in/ali smerokaz za prihodnost.

Opomniti želimo na vlogo starejših – nosilcev spomina, hkrati pa spodbuditi zanimanje za dediščino ter jo predstaviti na nov, sodoben način.

Zapisovalka spominov in zgodb bo v Knjižnici Brežice mag. Sabina Stanič, za podrobnejše informacije dosegljiva na e-naslovu sabina.stanic@knjiznica-brezice.si in telefonski številki 07 49 62 649 oziroma 031 382 991. Prosimo vas, da navedene kontakte uporabite tudi za dogovor o terminu, vsebini in načinu srečanja. Zapisan ali posnet spomin lahko pošljete tudi po elektronski pošti.

Podrobnosti so objavljene na spletni strani organizatorjev: https://zapisi-spomina.dobra-pot.si/.

Vsi spomini so dragoceni. Shranimo in ohranimo jih skupaj.


Bi radi brali, pa ne morete priti v knjižnico?
Ste za to, da knjižnico pripeljemo v vaš dom?

Več

Spoštovani člani in uporabniki.

Knjižnica v Cerkljah ob Krki bo v četrtek, 9. maja 2024, zaprta.

Hvala za razumevanje.

Več

Člani Knjižnice Brežice lahko gradivo brezplačno naročite/rezervirate in ga prevzamete v paketniku, ki se nahaja ob vstopu v osrednjo knjižnico.

Več