Napovednik dogodkov

OBRAZI DEDIŠČINE JUGOVZHODNE SLOVENIJE; razstava na ogled do vključno 28. 9. 2023

Obrazi dediščine jugovzhodne Slovenije: Delo in projekti Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območne enote Novo mesto, v letih 2012–2022 je naslov gostujoče razstave, s katero vas bomo do vključno četrtka, 28. septembra 2023, nagovarjali na strokovnem oddelku knjižnice.  

Razstava je nastala v minulem letu, z njo pa je novomeška območna enota ZVKD Slovenije začela praznovanje 40. obletnice svojega delovanja, ki poteka letos. Na panojih so predstavljene vse zvrsti dediščine, vse občine, ki jih novomeška enota pokriva, in tudi vse stroke, ki delujejo na ZVKD.  

Razstava je/bo na ogled v odpiralnem času Knjižnice Brežice.
Prijazno vabljeni, da si jo ogledate.


Obvestilo o zaprtosti knjižnice v času inventure knjižničnega gradiva.

Spoštovani člani in uporabniki.

Knjižnica Brežice bo od 3. do vključno 8. junija 2024 ZAPRTA zaradi inventure knjižničnega gradiva. 6. junija 2024 bo zaprt tudi oddelek v Cerkljah ob Krki.

Več
Na fotografiji je bober, osrednji lik gostujoče predstave.

Letošnjo sezono Bralne mavrice bomo zaključili z ogledom interaktivne otroške predstave BOBROVA SKRIVNOST v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji.

Več
Olimpionik Leon Štukelj.

V duhu pariških olimpijskih iger, na katerih je Leon Štukelj pred stotimi leti osvojil prvo slovensko zlato olimpijsko medaljo, letošnjo akcijo zbiranja spominov posvečamo športu oziroma telovadbi.

Z…

Več