Napovednik dogodkov

Delavnica S PAPIRNO FILIGRAFIJO SI IZDELAM SVEČNIK; 28. 9. 2023

Vabimo vas na brezplačno delavnico S PAPIRNO FILIGRAFIJO SI IZDELAM SVEČNIK. Delavnico bosta vodili Anica Žokalj in Branka Golob, mentorici Večgeneracijskega centra Posavje – enote Krško.

Pridružite se nam v četrtek, 28. septembra 2023, ob 17. uri v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice.

Papirna filigrafija (angl. quilling) je tehnika zvijanja širših in ožjih papirnatih barvnih trakov v zvitke različnih oblik. Ti se kasneje v izbranem vzorcu nalepijo na izbrano površino. Tehnika je primerna za okraševanje voščilnic in vizitk, škatlic, pa tudi kot stenska dekoracija idr.

Delavnica je namenjena odraslim in otrokom, starejšim od enajst let, število mest za udeležbo je omejeno. Obvezne so predhodne prijave, ki jih do vključno torka, 26. septembra 2023, oziroma do zapolnitve mest zbiramo na e-naslovu sabina.stanic@knjiznica-brezice.si. Predvideni čas trajanja delavnice je do tri ure. Ves potreben material dobite na delavnici.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Ljudsko univerzo Krško. Izveden bo v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2023, katerih slogan je »Redka in dragocena znanja, spretnosti in poklici«.