Napovednik dogodkov

Delavnica izdelave rastlinskega terarija z Miho Leitingerjem; 15. 6. 2023

Pridružite se nam v četrtek, 15. junija 2023, ob 17. uri v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice.

Miha Leitinger je diplomirani ekolog in naravovarstvenik ter študent magistrskega programa Biologija, ekologija in naravovarstvo. Že od malega je ljubitelj tropskih gozdov in živali, ki živijo v tem okolju. Leta 2019 je izdelal svoj prvi rastlinski terarij oziroma ekosistem v stekleni posodi. Do danes jih je nastalo že mnogo, različnih oblik in z različnimi vsebinami. Podrobnosti najdete na www.tropicarium.si.

Vabimo vas k ustvarjanju. Na izbiro za izdelavo sta:

Vsak udeleženec bo pripravil en rastlinski terarij in ga nato odnesel domov. Prosimo vas, da ob prijavi navedete ime želenega terarija.

Število mest za udeležbo na delavnici je omejeno. Obvezne so predhodne prijave, ki jih do vključno torka, 13. junija 2023, oziroma do zapolnitve mest zbiramo na e-naslovu info@tropicarium.si. Ob prijavi vam bo izvajalec delavnice posredoval račun in podatke za plačilo. Z izvedenim plačilom na izvajalčev TTR bo vaša prijava na delavnici potrjena.


Obvestilo o zaprtosti knjižnice v času inventure knjižničnega gradiva.

Spoštovani člani in uporabniki.

Knjižnica Brežice bo od 3. do vključno 8. junija 2024 ZAPRTA zaradi inventure knjižničnega gradiva. 6. junija 2024 bo zaprt tudi oddelek v Cerkljah ob Krki.

Več
Na fotografiji je bober, osrednji lik gostujoče predstave.

Letošnjo sezono Bralne mavrice bomo zaključili z ogledom interaktivne otroške predstave BOBROVA SKRIVNOST v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji.

Več
Olimpionik Leon Štukelj.

V duhu pariških olimpijskih iger, na katerih je Leon Štukelj pred stotimi leti osvojil prvo slovensko zlato olimpijsko medaljo, letošnjo akcijo zbiranja spominov posvečamo športu oziroma telovadbi.

Z…

Več