Utrinki

Preklop na zdravo prehrano s Sabino Topolovec

Čaka vas novo predavanje Preklop na zdravo prehrano …

Elektronsko pošto s takim uvodom so v četrtek, 21. aprila 2022, prejeli prijavljeni na spletno predavanje v organizaciji Knjižnice Brežice. Povezali smo se s spletno šolo Veva, za naše člane in uporabnike pa pripravili brezplačno izobraževanje o zdravi prehrani.

Predavala je Sabina Topolovec, strokovnjakinja in predana raziskovalka zdravja ter prehrane, mama dveh otrok, avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke ter soavtorica trilogije o začimbah Ščepec; tudi sodelavka projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Predavanje je bilo sestavljeno iz več modulov, do katerih so zainteresirani lahko dostopali še 48 ur po razpisanem terminu. Prisluhnili so vsebinam, kot so: ekološka prehrana, divjerasle rastline, sveže pripravljena hrana in načini konzerviranja, predelana hrana ter njene pasti. Dodani so bili tudi namigi za bolj zdravo, svežo in polnovredno hrano na naših krožnikih.

Zadnji del predavanja je bil praktično obarvan. Predavateljica je izpostavila čokoladno-lešnikov namaz – sladko jed, ki jo obožujejo različne generacije. Prikazala je, kako začimbe v kuhinji uporabiti na način, da nas oskrbijo s čim več antioksidanti, minerali in vitamini. Predvsem pa, da nas napolnijo s svojimi zdravilnimi močmi.

V zapisu že izpostavljene priročnike najdete tudi na naših knjižnih policah. Vabimo vas k obisku, izposoji in uporabi dognanj v vsakdanjem življenju.

 

Mateja Kus, bibliotekarka